Koirien kuntosali  

Koirien kuntosali tehokkaaseen kunnon kohotukseen.

wuf.FIT -salilla koirasi pääsee treenaamaan lihaskuntoa ilman vaikeiden temppujen opettelua!

Koirille suunnitellut kuntosalilaitteet ovat oikeita täsmäaseita eri lihasryhmien kehittämiseen ja kuntouttamiseen. Laitteita on ollut suunnittelemassa ja kehittämässä joukko alan ammattilaisia, ja ne ovat eläinfysioterapeuttien ja koirahierojien hyväksymiä. Niitä myös kehitetään jatkuvasti tarpeen mukaan. Wuffin koirakuntosali on turvallinen, eikä koiran tarvitse opetella vaikeita temppuja päästäkseen kuntoilemaan.

Koiran lihaskuntoharjoittelu yksilölliset tavoitteet huomioiden.

Wuf.FIT -sali sopii moneen tarkoitukseen. Tavoitteena voi olla esim.

 • parempi takapään hahmomuskyky
 • takapään lihaskunnon kohotus
 • koiran liikkuvuuden lisääminen
 • koiran lihasten kehittäminen
 • etupään tai takapään vahvistaminen
 • parempi ryhti koiralle
 • voiman lisääminen koiralle
 • hyppytekniikan kehittäminen
 • leikkauksesta kuntoutuminen
 • vanhan koiran lihaskunnon ylläpito
 • pennun koordinaation kehitys

Takaosan lihasharjoittelu

Suurin osa koirista on luonnostaan etupainoisia. Etuvetoisella koiralla takapään lihakset saattavat jäädä heikoiksi ja se taas rasittaa etupäätä entisestään. Monessa harrastuslajissa vahva takapää on onnistumisen edellytys. Koiran takapään vahvistaminen on helppoa, tehokasta ja turvallista Wuf.FIT -laitteilla.

Tasapaino ja rohkeus

Talven liukkailla keleillä ei nelivetokaan aina pidä. Vaikka koira ei kaatuisi, saattaa liukastellessa tulla venähdyksiä ihan omistajan huomaamatta. Wuf.FIT -laittella voi harjoittaa juuri niitä lihaksia, joita vaikealla alustalla liikkumiseen tarvitaan. Lisäksi liikkuvilla alustoilla tasapainoilu lisää koiran itseluottamusta ja rohkeutta.

Keskivartalotreenit

Monille koirille hitaasti liikkuminen on vieras käsite. Vauhdin hurmassa jää valitettavasti syvät lihakset vähemmälle käytölle. Hurjaa vauhtia pinkoessa saattaa moottorina toimia vain isot raajojen lihakset, keskivartalon näytellessä huomattavasti pienempää roolia. Wuf.FIT -salin laitteilla käyttöön joutuvat myös koirasi keskivartalon lihakset ja syvät lihakset.

Takapään käytön harjoittelu

Koiran takapään hahmotuskyky saattaa joskus olla hyvin pieni ilman, että se häiritsee koiraa itseään yhtään. Erilaiset harrastuslajit kuitenkin vaativat kykyä liikuttaa takajalkoja tietoisesti. Tottelevaisuulajit, agility, koiratanssi ja monet muut lajit sujuvat helpommin kun takapään käyttö on hallussa. Wuf.FIT -salilla on erityisesti tähän tarpeeseen suunniteltuja laitteita.

Laatikkoleikki

Laatikkoon meneminen on hauska leikki paitsi koiran myös omistajan mielestä! Hitaasti yksi jalka kerrallan sopivan kokoiseen laatikkoon kömpiminen on myös erittäin hyvää vartalonhahmotustreeniä ja lisää koiran vartalon liikkuvuutta. Wuf.FIT -salilla laatikkoon mahtuu niin chihu kuin rotikkakin!

Ryömiminen

Ihmisten elinympäristössä koiralta jää pois paljon luonnollisia liikeratoja. Esimerkiksi ryömimistä koira harvemmin pääsee harrastamaan, niin hyvää liikuntaa kuin se olisikin. Wuf.FIT -salilla koira saadaan ryömimään hauskalla, helpolla ja nopealla tavalla ilman, että koiraa tarvitsee pakottaa tai opettaa. Koirasi oppii ryömimään kevyiden, helposti putoavien rimojen ali nopeammin kuin uskotkaan!

Tikapuutreeni

Vaakatasossa olevien tikapuiden ylitse kävely on hyvää harjoittelua monelle koiralle. Se kehittää vartalon hallintaa ja hahmotusta, ja saa koiran nostelemaan jalkojaan eri tahtiin. Wuf.FIT -salilla tätä harjoitusta voi muokata portaattomasti; voit säätää rimojen korkeuden, etäisyyden ja määrän juuri sinun koirallesi sopivaksi. 

Tasapainoilu

Tasapainotyynyillä taiteilu on erinomaista lihastreeniä koiralle. Erilaisia tyynyjä ja niiden yhdistelmiä käyttämällä saadaan aktivoitua melkein kaikki koiran lihasryhmät. Wuf.FIT -koirakuntosalilta löytyy laaja valikoima FitPaws®-tasapainotyynyjä.

* Salilla on laitteita, joiden hyödyllinen ja turvallinen käyttäminen edellyttää opastusta

** Kortti ostetaan myymälän kassalta ennen ensimmäistä itsenäistä käyntiä