nose work

Nose Work sopii kaiken ikäisille ja kokoisille koirille. Kunhan rokotukset ovat kunnossa, kaikki ovat tervetulleita tämän hienon lajin pariin!

Nose Workissa etsitään määrättyjä hajuja eri ympäristöissä. Alunperin Nose Work kehitettiin USA:ssa rescuekoirien aktivointiin, mutta pian huomattiin, että aktiivinen haisteleminen ja nenän käyttäminen paransivat koirien hyvinvointia ja laji levisi kaikkien koiranomistajien saataville. Nykyisin se on nopeasti suosiotaan kasvattanut kilpailulaji. 

Laji ei vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja, perushallinta riittää. Lajia ei myöskään tarvitse harrastaa ryhmässä, jolloin se sopii myös ihmis- tai koira-aroille yksilöille. Nose Workin perusajatuksiin kuuluu, että lajin tulee olla mukavaa tekemistä ja hauskaa sekä ihmisille että koirille. Nose Work on laji, jota on helppo harrastaa omassa kodissa ja aktivointimenetelmänä se on verraton. Haasteita kaipaava koirakko voi harjoitella tavoitteenaan kokeet.

Nose Workin kurssit ovat tällä hetkellä täynnä

Ilmoitamme uusista kursseista näillä sivuilla.

Nose Work-kurssit Tampereella Wuf.filla

Wuf.filla noseworkia kouluttaa Riikka Uusitalo. Hän on harrastanut nosea jo vuodesta 2015 kahden koiransa kanssa ja toiminut lajin vastaavana koetoimitsijana vuodesta 2019.

”Kiinnostukseni lajiin heräsi perheen reaktiivisen kodinvaihtajan kautta, kun mietimme mitä voisimme harrastaa koiran kanssa, joka ei pystynyt harjoittelemaan muiden koirien läsnäollessa ja muutenkin jännitti aina kovin uusia paikkoja ja uusia ihmisiä. Nose Workin sopiminen kaikenlaisille koirille ja rakkaus ”erityisiin koiriin” sai minut innostumaan lajista. Aiempaa harrastustaustaa löytyy niin tokosta, agilitystä, rallytokosta kuin ID-jäljestäkin.”

Tällä hetkellä Riikalla harrastamisen pääpaino on nose workissa ja rallytokossa, joissa molemmissa hän kilpailee nuoremman koiransa kanssa.   

Kursseille tultaessa ohjaajalla tulee olla mukana koiralle PALJON herkullisia pieneksi pilkottuja nameja, mieleinen lelu ja vesikippo. 

Kouluttajamme käyttävät maskia ja toivomme myös asiakkaiden käyttävän maskia kaikissa koulutuksissa.

Kurssit järjestetään myymälän yhteydessä sijaitsevassa lämpimässä treenihallissa.